Sherry Gammon - Szerethetetlen (Port Fare trilógia I.)

Sherry Gammon port fare-beli történetét leginkább romantikus thrillernek mondanám.
A két fiatal szerelmét ugyanis messze magasabb és kegyetlenebb erők teszik próbára,mint a gimibeli kicsinyes gonoszságok. Sőt,talán a gimi itt egyáltalán nem is volt lényeges,a rosszindulatú menő csaj húzásai eltörpülnek a főszereplő Maggie életét megkeserítő tényezők között.

            (SPOILERES információk a folytatásban):

Maggie-nél szerencsétlenebb sorsú fiatal hősnővel eddig nem találkoztam. Ami vacakká teheti az életet,azt egy komplett készletként meg is kapta.  Támasza semmi az életben,a szeretett nagyszülők meghaltak,alkoholista anyja ott "rúg" bele,ahol csak tud. Ráadásul a környezetében tömörülnek a legsötétebb alakok,mint veszélyforrás.
Érthető módon Maggie magát roncsnak látja mivel sajnos csak ezt hallja anyjától,de Seth és mi, olvasók nem győzünk ámulni lelkierején és az emberségességén.
In medias resként a sztori közepébe csapunk,Seth és Maggie már jó ideje ismerik egymást,már éreznek is egymás iránt valamit,most már csupán igaziból (!) kell megismerniük egymást.
Ami tetszett a főszereplők karakterében,hogy úgy kedvelhettem meg őket,hogy közben felnézek rájuk a már említett lelkierő és emberségesség miatt,nem pedig egy rózsaszín eszményképet adtak el nekem,mintha a világ összes jó tulajdonságát gyurták volna össze a kedvemért. Seth végtelen türelme Maggie-hez is érthető volt,nem azért volt,mert ő volt Mr. Tökéletes,hanem mert saját életében történtek miatt Maggie-ben az  emberi lényt is látta,nem csupán csak a nőt.
Maggie anyja viselkedésének megválaszolásánál úgy éreztem eléggé kilógott a lóláb. Megértem,hogy nem akarta,hogy közel kerüljön hozzá a lány,mivel maga is érezte,hogy romokban van.De ennek nem hiszem,hogy a legjobb módja,hogy a lányunkkal elhitetjük,hogy nem ér semmit és tulajdonképpen inkább magához is láncolta Maggie-t az alkoholista életmódjának köszönhetően,mintsem eltávolodott volna tőle.  Így nehezen tudom elhinni,hogy jót akart neki. Mert végülis nem mindegy,hogy úgy van valakinek alkohol problémákkal küzdő anyukája,hogy közben tudja, szereti őt vagy ahogy Barbara csinálta,aki naponta közölte Maggie-vel,hogy bárcsak sose szülte volna meg. Ez az abszolút ellentmondás ketté törte azt az emocionális hullámvasútat,ami magával vitt.
A mellékszereplőkre viszont nem lehet panasz, Booker-t nem lehet nem kedvelni. Nagyon elszomorított a nagypapájával történtek. Cole bár semmilyennek tűnik elsőre,de tudtommal a 2. rész rá fog építeni egy izgalmasnak hangzó sztori keretében. Seth-re és Maggie-re sem lehet panasz,szerintem mindenki szeretne egy ilyen mély szerelmet átélni,ami már rég túllépett a külsőségeken.
El fogom olvasni a második részt? Igen,mert érdekesek a karakterek és meg van a bizalmam az írónőben,hogy még egy ilyen hiteltelen karakteri indítékot nem fog elsütni,mint az Maggie anyjánál történt. Továbbá a csodálatos szerelmi szál csökkentett azon a nyomáson,ami a történetet lengi körül.
Ajánlom is? Végülis igen (ha nem az anya-lánya szál végkifejletére vagy leginkább kíváncsi),de inkább 16 éven felülieknek a sok kriminális elem miatt.

A Port Fare trilógia második része "Hihetetlen" címmel,már a boltokban!

A könyv: 9/10 (Maggie anyjának rosszul kivitelezett indítéka miatt)
         Kedvenc karaktereim: Seth,Booker,Maggie
  A borító: 10/10

Ha felkeltette a könyv az érdeklődésedet,innen rendelheted meg (katt az online könyváruházak neveire):
LIBRI 

BOOKLINE

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése