Egy kis retró az Antikváriumból

Veronica Roth "Lázadó'-jának végén járva,úgy gondoltam megint visszatérek az egyszerűbb,az életről szóló történetekhez.
Pusztán kíváncsiságból kivettem a helyi könyvtárból Illés György - "A Magyar Ifjúsági Irodalom Kézikönyve" című alkotását,ahonnan néhány régen méltán nagysikerű ifjúsági regény leírásat találtam és amikről úgy gondoltam megéri megvenni szinte fillérekért az Antikvárium.hu-ról.
Ráadásul 2-t fizet,3-at kap akció is volt az oldalon azidőtájt. ;)

Sok szeretettel ajánlom nektek is ezeket a nyárra,jó dolog lenne,ha a legújabb alkotások között egy kis retró is helyet kapna. :)

Akkor íme a történetek leírásai,hátha így jobban kedvet kaptok valamelyikhez. :)

Peter Marshall - Tombol a hold: "A jó házból való úrilány és az írói ambíciókat dédelgető melósfiú jó eséllyel soha nem találkozott volna egymással, ha ugyanaz a váratlan tragédia nem töri szilánkokra álmaikat. Párhuzamos pályán futó életük kicsivel a végtelen előtt, egy intézetben keresztezi egymásét. Bruce és Anetté egymásba szeretnek, és mindenkivel dacolva eljegyzik egymást – a tolószékben… Szerelmükkel nem csupán felrúgnak minden társadalmi konvenciót, hanem harcot indítanak az élet teljességéhez való jogukért is. Harcuk dühödt, indulatos és elkeseredett. Nem csupán egy fiatalkori lázadás története, hanem mélységesen emberi hitvallás a másság elfogadásáért."

Márton Klára - Gyorsan szállj fel a buszra! : "Egy kollégista fiatal lány a hőse,akinek fiatal kora ellenére elég sok nehézséget gördített már elé az élet. Kollégiumi kiközösítés, szökés, céltalan, pénz nélküli budapesti kallódás s minden veszélye, ami ebből adódik, kerülgeti. S csak a belső tisztaságvágya meg a mégiscsak segíteni kész emberség menti meg, ha nem is a keserves tapasztalatoktól, hanem a zülléstől."

Dániel Anna - Az együttes: "Olyan fiatalokat állít elénk, akik már ott téblábolnak a felnőtté válás küszöbén. Sérülékenyen, konfliktusokkal küzdve állnak ott. Hol a szülői szeretet hiányzik nekik, hol a túlzsúfoltság gyűlölteti meg velük az otthont, hol az elvált szülők felelőtlen vagy tragikusan megingott élete dúlja fel őket. És megvan nekik egymással is a maguk baja. Mielőtt azonban a többnyire nehezen viselhető, keserves tapasztalatok magányos elégedetlenekké formálnák őket, valamelyiküknek eszébe jut, hogy csináljanak együtt egy színjátszó csoportot, és mutassák be az életüket, az életet a maguk szemszögéből, a maguk tapasztalatai alapján. Hogy milyen nehézségek leküzdésével tudják tervüket megvalósítani, és hogy a megvalósítás mit változtat rajtuk, erről szól a nem mindennapi őszinteséggel megírt, feszülten érdekes regény, melyben a fiatal olvasók, de a felnőttek is gyakran magukra ismerhetnek."

Asperján György - Rohanj velem! : "Kohan Imre életének elsõ tizenhárom esztendeje se volt könnyû; de a tizennegyedikben mintha kiszaladna a lába alól a föld. Nevelõapja meghal, a falus házat, ahol otthonra lelt, lebontásra ítélik, nagyanyját megrokkant egészséggel szociális otthonba utalják, Pesten élõ anyja pedig nem kíván és nem is tud gondoskodni róla. Imre egyik napról a másikra iskolaszanatóriumba kerül, idegenek közé. Itt éli át – felnagyítva és végletekbe hajlóan – a kamaszkor útkeresõ gyötrelmeit, lázadásait és szorongásait: a felnõtt társasdalommal való szembehelyezkedést, az ébredõ szexualitás szégyenletes kínját és gyönyörét. S közben hol lelkesülten, hol meg csalódottan a legizgalmasabb kérdésre keresi a választ: milyen ember õ, és milyen ember akar lenni?
Asperján György elsõ ifjúsági regénye hiteles híradás egy extrém helyzetû fiú megrázó kamaszkori konfliktusairól."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése