Gayle Forman - Hová tűntél?

Gayle Forman a "Ha maradnék"  c. történetének lezárására sokáig kellett várni. Az első rész végén Mia meghozta végülis a döntést: maradt. Ennek következményeivel most apránként megismerkedhettünk Adam szemszögéből. Tudom,hogy mostanában nagy divat lett az ifjúsági regényeket több szemszögből írni,de úgy gondolom,hogy ebben az esetben ez feltétlenül szükséges volt.

             (SPOILERES információk a folytatásban):

"Mindenkit a saját valóságán belül lehet legjobban megérteni.". Adam szereti Mia-t,de nincs olyan ember,aki 100%-an áttudja érezni a másik fájdalmát,ha nem történt meg vele ugyanaz. A "Hová tűntél"-ben az eddigi tehetetlen külső szemlélő Adam-nek egy másfajta problémát generált a tragédia. Mia elköltözött New York-ba és megszakította vele a kapcsolatot. Ez a csalódottság és düh egyvelege egyfajta kreatív lökést ad Adam-nek és annyi dalt ír,hogy egy díjnyertes debütáló album kerekedik ki belőle,s az ő élete is 180 fokos fordulatot vesz.
Fontos volt a tragédiát egy kívülálló (már ahogy) szemével is látni,mert maga a károsult után annak a legnehezebb aki közel áll hozzá,látja a fájdalmát,de nem nagyon tud olyat tenni,ami csillapíthatná. :( Pszichológiát tanulok,így figyeltem,hogy Forman reálisan ábrázolja-e a gyászoló Mia-t és összevetve a 2 könyvet sikerült neki,mert e-féle ismeretek nélkül nem lehet igazán kerek egészet alkotni. Meg tudtam érteni Mia-t,hogy egy kicsit elakart távolodni azoktól,akik a "boldog" életében is szerepet játszottak,mert általuk sokkal érezhetőbb volt a vesztesége,időre volt szüksége. Egy ismeretlen új hely,amihez senki és semmi emlék nem kötődik egy picit könnyít a gyász szakaszainak átélésében. Adam világa is megváltozott, a kisvárosi srác megismerkedik a luxus,pénz,party-k világával,s ahogy általában a filmekben és a könyvekben,ő is rájön,hogy a pénz addig boldogít,amíg újdonság,hogy sok van belőle.
Nagyon tetszettek a dalszövegek,bárcsak valaki tényleg megzenésítené ezeket!
A Moly.hu-n a fenti banner-on,mint 21. századi Rómeó és Júlia történeteként reklámozták a könyvet. Tény,hogy van olyan romantikus,de szerencsére Miaéknál szerencsésebben alakult a végkifejlet. :)
Igaz,hogy a mostanság egyik legszebben megírt történet a "Ha maradnék" és a "Hová tűntél?" kettőse.
 
A könyv: 9,5/10
Kedvenc karaktereim: Mia,Adam,Kim
A borító: 8,5/10
 
Ha felkeltette a könyv az érdeklődésedet,innen rendelheted meg (katt az online könyváruházak neveire):
 
 
LIBRI

BOOKLINE

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése