Galgóczi Dóra - Felpróbált életek

Galgóczi Dóra könyvének plakátja már régóta tekintgetett rám a Déli pályaudvari metróállomáson és magukban a metrószerelvényekben is.
Ám nem ez az erőteljes reklámozás által jutott el hozzám a könyv,hanem a Moly.hu újdonságai között látva szántam el magam,hogy utánanézzek.
Elégedetlen vagy az életeddel és kapásból legalább 3-4 embert is feltudnál sorolni,akiknek szerinted sokkal könnyebben megy minden és bárcsak a helyükben lehetnél?!
Szerintem nincs olyan ember,akinek az életében ne akadt volna egy olyan pillanat,mikor ez az eszébe nem ötlött.
Olvasd el,ezt a könyvet,mert nem csak a főszereplő,fiatal, tanárnőként dolgozó Annát,hanem talán Téged az olvasót is kicsit észhez térít ilyen téren.. .:)


                       (SPOILERES információk a folytatásban):

Ha elolvasod ezt a könyvet,egy nagyon fontos és hasznos leckét kapsz az életről,amit bár nem a "saját bőrödön" tapasztalsz meg,az Anna által tapasztaltak rád is hatással lesznek. Ez a rövid kis regény 176 oldalnyi tömör tanulság. Ne egy mostanában divatos szingli sztorit képzelj el hatalmas csavarokkal,mert itt nem a szórakoztatás,hanem az elgondolkoztatás lesz a lényeg.
Anna 4 személy életét próbálja fel: a modellét,a pszichiáternőjét,a családanyáét és a menedzsernőjét.
A sztereotípia sok embernél nyilván adott,kapásból megtudnák mondani,hogy kinek miért jó: "Mert a modellért odavannak a gazdag pasik,a doktornő és menedzsernő sok pénzt keresnek,blablabla."
Galgóczi Dóra nem ezeket a tényeket akarja cáfolni,hanem rámutatni az "érem másik oldalára is".
Azt,hogy NINCS olyan ember a világon,aki sohasem volt kétségbeesve,s nem voltak szomorú napjai,s hogy az élet minden egyes apró területén rögtön sikerrel véghez vitt mindent.
A kívülállók számára ott van a csillogás,az ember tartja magát,de ki tudja,hogy az olyan sikeresnek és boldognak vélt nők milyen bánatot rejtegetnek a szívükben.
Az írónő felfedi a sokak által irigyelt nők legapróbb gondolatait is,s rávilágít azokra a dolgokra,amik után már lehet,hogy másképp látjuk önmagunkat,saját életünket.
A tanárnő Anna is a 4 különleges utazás után rájön,hogy életébe "valódi életet" kell csupán "lehelni",s így nagyobb esélye van,hogy a boldogság rátaláljon.
MINDENKINEK ajánlom ezt a könyvet,ugyanis szerintem senkinek sem fog ártani az elolvasása. ;)

A könyv: 10/10
Kedvenc karaktereim: Anna (összes karakterként),a pszichiáter Anna nagymamája
A borító: 10/10

Ha felkeltette a könyv az érdeklődésedet,innen rendelheted meg (katt az online könyváruházak neveire):

LIBRI

BOOKLINE

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése