Mathilde Bonetti - Love Factor

Pont egy ilyen jó kis light-os könyvre volt szükségem a "Tizenkilenc perc" (Jodi Picoult) után. :) Az alapkoncepció a mostanában oly népszerű (és gyakori) tehetségkutató világa. Estella Duncan egy nagyon tehetséges,18 éves lány,aki úgy döntött ad egy esélyt magának és jelentkezik az "Álmaink útján" c. tehetségkutató tv műsorba. Itt csak 4 énekes és 4 zenész versenyzik és a különlegesség,hogy csak pár adásból áll az egész műsor,de az utolsó előtti adásban egy a válogatóból összeállított "tartalék csapat"  kihív 1-1 a versenyben lévő énekest vagy zenészt.

                    (SPOILERES információk a folytatásban):

Ez nem egy olyan könyv,ami nagy nyomot hagy az emberben és gondolkodóba esik tőle,de ha szereted az X-Faktort,Megasztárt vagy a Csillag születiket és érdekel mi van a színfalak mögött,akkor tetszeni fog a "Love Factor".
A főszereplőnk Estella,de néhány mondat erejéig a fő rivális Valeria Mosca,a barátnő Laura Donati és a műsor kreatív szerkesztője Ivano Sandri szemszögéből is láthatjuk a dolgokat. A regény viszont egy "leg-et" tudott csak hozni számomra,mivel itt találkoztam olvasmányaim során a legundorítóbb negatív szereplővel,Valeria-val. Komolyan,ilyenkor szégyenli az ember,hogy a karakterrel egyidős.... Bár nem állíthatom,hogy nem valósághű. Nem tudni róla,hogy valamelyik magyar tehetségkutató alatt történt olyan,hogy 1-1 versenyző bezárta volna a wc-be a másikat,csak hogy lekésse a főpróbát,de viszont kitudja,hogy úgy nem lett-e valaki valaha egy ilyen show szereplője,hogy "behízelegte magát" valamelyik fejesnél... :D
Hiányosság az,hogy nem kaptam rendes képet arról,hogy lett Valeria-ból 20 éves korára egy ilyen szemét lotyó.Bár egy mondatban megemlíti,hogy a szülei elváltak,de a lány részéről már ennek megemlítése is közömbösen hangzott,így nem tudhatjuk be,hogy a széthullt családja miatt lett ilyen.
Hihetetlen volt Estella érzelmi hullámai,hogy ugyebár Ivano magába bolondította lányt (egy casanova-ról van szó,aki Valeria-val is kavart) és majd aki miatt annyira összetört,hogy élő adásban Beyonce "Listen" c. dalának előadása közben lerohant a színpadról,még ugyanazon a napon ébred rá,hogy valójában Boris Ghezzi-t szereti. Ez eléggé túl hirtelennek tűnt nekem....
Még azt furcsálltam,hogy Mathilde Bonetti nem fordított túl sok figyelmet arra,hogy Estella-val úgy is foglalkozzon,mint egy közszereplő,mert azért hihetetlen,hogy például tudja simán élni az életét a műsor alatt,úgy hogy még egy újságíró sem zavarja meg nyugalmában...
Kiszámítható volt,hogy a James Dean-ként becézett srác még fontos lesz egyszer Estella életében és nem sikerült meglepődnöm azon,hogy ő Boris Ghezzi. A hirtelenséget leszámítva,tetszett az ő szerelmi száluk.
Klassz húzásnak tartottam,hogy nem tudhattuk meg a végén,hogy ki nyerte meg az "Álmaink útjánt": Estella vagy Valeria? Ugyanis főszereplőnőnk felismerte,hogy a legfontosabb dolgokban már nyert: foglalkozhat főállásban az énekléssel és mindezt a szerelmével együtt teheti és nem utolsó sorban szigorú édesapja is elfogadta azt az utat,amit lány járni akart.
Ha valami könnyű kis olvasmányra vágysz,a "Love Factor" jó erre.

A könyv osztályzata: 6/10
Kedvenc karaktereim: Estella, Boris
A borító: 8/10

Ha felkeltette a könyv az érdeklődésedet,innen rendelheted meg (katt az online könyváruházak neveire):

LIBRI


BOOKLINE

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése